Maak in 5 minuten jouw WAB aanbiedingsbrief

Dit document kost € 9 of 4 credits.
Bespaar met een abonnement.

Werk je met oproepkrachten?

Met oproepkrachten bedoelen we werknemers waarmee je een min-maxcontract of nulurencontract hebt gesloten, zowel voor bepaalde tijd als voor onbepaalde tijd. Dan heb je met ingang van 1 januari 2020 doordat op dag de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingaat een aanbiedingsplicht. Dit betekent dat je jouw oproepkracht(en) een aanbieding moet (gaan) doen voor een vast aantal uren per week. Het vaste aantal uren per week moet worden gebaseerd op het gemiddeld aantal gewerkte uren per week in het afgelopen jaar.


Dit regel je met de aanbiedingsbrief oproepkrachten

Voorkom claims van je personeel

De WAB verplicht je als werkgever om ieder jaar een aanbod te doen aan je oproepkracht(en) voor een vast aantal uur per week. Het aantal uur wordt gebaseerd op het aantal uur dat in het afgelopen jaar gewerkt is. Doe je geen aanbod? Dan heeft de oproepkracht recht op loon over dit gemiddeld aantal uren.

Doe het op tijd

De aanbieding moet op tijd verstuurd worden. VraagHugo rekent de datum waarop de aanbieding verstuurt moet worden voor je uit. Wanneer je de brief gemaakt hebt kun je een notificatie instellen. We sturen je dan een mail op de datum dat de brief verstuurd moet worden om je te helpen herinneren.

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je WAB aanbiedingsbrief te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.