Maak in 15 minuten jouw Vaststellingsovereenkomst voor beëindiging arbeidsovereenkomst

Dit document kost € 79 of 40 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst leg je afspraken vast met een werknemer om met wederzijdse goedkeuring het dienstverband te beëindigen.

Met een vaststellingsovereenkomst of VSO regel je samen met je werknemer de voorwaarden, zodat je niet naar de rechter hoeft. De werknemer behoudt het recht op een WW-uitkering.

Welke stappen moet ik doorlopen bij een Vaststellingsovereenkomst?

Stap 1: Voorbereiding
Loop door de vragen van de vaststellingsovereenkomst-module om tot een voorstel te komen. Sla het voorstel als concept op, maar deel hem nog niet met je werknemer.
Stap 2: Gesprek met de werknemer
Plan een gesprek met de werknemer en meld daarin dat je de arbeidsrelatie wilt beëindigen. Vermeld duidelijk de reden, bijvoorbeeld dat de werknemer boventallig is, en doe een voorstel voor beëindiging. Je kunt in het voorstel rekening houden met de opzegtermijn, zodat de werknemer geen WW-gat heeft. Ook kun je een ontslagvergoeding aanbieden.
Stap 3: Onderhandel
In de meeste gevallen ontstaat er een onderhandeling over de voorwaarden voor beëindiging. Blijf met de werknemer in gesprek tot jullie tot overeenstemming zijn gekomen. Kom je er niet met elkaar uit, dan zal de rechter minimaal de transitievergoeding toepassen. Heb je geen goede reden voor het ontslag, dan is de kans groot dat de rechter de ontbinding zal afwijzen. 
Stap 4: Rond af en onderteken
Klik op Vaststellingsovereenkomst: afronden, en loop de vragen nogmaals door. Als je de wijzigingen hebt doorgevoerd, download je het document. Onderteken en laat de werknemer ondertekenen.

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je Vaststellingsovereenkomst voor beëindiging arbeidsovereenkomst te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.