Maak in 15 minuten jouw Term sheet

Dit document kost € 19 of 9 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een term sheet?

Voordat je de afspraken over een investering in beton giet, stel je eerst een term sheet op. Een term sheet bevat op hoofdlijnen de gemaakte afspraken over de hoogte van de investering, het te verkrijgen aandelenbelang en de inspraak die de investeerder krijgt.


Wat is er belangrijk bij een
term sheet?

Weinig bindende afspraken

In een term sheet maak je eigenlijk geen bindende afspraken, maar schets je de uiteindelijke afspraken op hoofdlijnen. Wel bindend is de afspraak om gedurende een bepaalde periode niet met andere partijen te onderhandelen over een investering.

De investering

In de term sheet neem je het bedrag van de investering op en wat de investeerder in ruil daarvoor krijgt. Bijvoorbeeld: in ruil voor een investering van € 50.000 krijgt de investeerder 10% van de aandelen.

Aandeelhoudersbescherming

Er zijn bepalingen waarmee je de belangen van bepaalde aandeelhouders specifiek kunt beschermen. Denk aan een voorkeursrecht bij uitgifte van aandelen, een drag along-regeling of een tag along-regeling. Geen idee wat dit voor regelingen zijn? Geen zorgen, Hugo legt het aan je uit zodat je zelf kunt bepalen of je ze wilt gebruiken.

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je term sheet op te stellen?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.