Maak in 5 minuten jouw rekening-courant­overeenkomst

Dit document kost € 19 of 9 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een rekening-courantovereenkomst?

Ook als je geld van je eigen bedrijf leent, of als als je bedrijfsonderdelen onderling geld van elkaar lenen, is het belangrijk om dit goed vast te leggen. Dit doe je met een rekening-courantovereenkomst. De Belastingdienst accepteert dit alleen, wanneer de afspraken ‘zakelijk’ blijven. ‘Zakelijk’ betekent dat jouw bedrijf deze lening ook aan een ander zou kunnen geven op deze voorwaarden.


Dit regel je allemaal met een rekening-courant­overeenkomst

Rente

De Belastingdienst kan controleren of de rekening-courant zakelijk is. Een belangrijke factor hierbij is de vraag of er marktconforme rente betaald wordt. We nemen deze dus op in de overeenkomst.

Maximum bedrag

Je kunt niet onbeperkt geld lenen. We nemen daarom in de rekening-courantovereenkomst een realistisch maximumbedrag op.

Zekerheid

Als je geld leent van een bank, zal de bank een vorm van zekerheid eisen (bijvoorbeeld een hypotheek). We laten ditzelfde zakelijke element terugkomen in de rekening- courantovereenkomst met je eigen bedrijf.

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je rekening-courant­overeenkomst te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.