Maak in 15 minuten jouw participatie­overeenkomst

Dit document kost € 39 of 19 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een participatie­overeenkomst?

In een participatieovereenkomst staan de afspraken over een investering in de BV tussen de aandeelhouders in die BV en de investeerder. In het contract leg je de afspraken over de hoogte van de investering en het aandelenbelang dat de investeerder in ruil daarvoor krijgt vast.

Je maakt ook afspraken over wie het bestuur van de BV vormt, en welke beslissingen alleen door de aandeelhouders genomen kunnen worden.


Dit regel je allemaal met een participatie­overeenkomst

Investering

Een van de belangrijkste onderdelen van de participatieovereenkomst is de hoogte van het bedrag dat de investeerder in de vennootschap zal investeren.

Aandelenbelang

In ruil voor zijn investering, krijgt een investeerder aandelen. Hoeveel, dat bepaal je in deze overeenkomst. Met zijn aandelen krijgt een investeerder recht op winst en stemrecht in de vergadering van aandeelhouders.

Management

In de participatieovereenkomst neem je op wie het dagelijkse management van het bedrijf zal uitvoeren. Ook bepaal je voor welke besluiten het management eerst goedkeuring van de aandeelhouders nodig heeft.

Besluitvorming in de AVA

In de aandeelhoudersvergadering (AVA) worden besluiten democratisch genomen. Sommige besluiten zijn echter zo belangrijk, dat er een grote meerderheid nodig is. In het contract bepaal je voor welke besluiten dit nodig is.

Aandeelhoudersbescherming

Dit zijn bepalingen waarmee je de belangen van bepaalde aandeelhouders specifiek kunt beschermen. Geen idee wat dit voor regelingen zijn? Geen zorgen, Hugo legt ze aan je uit zodat je zelf kunt bepalen of je ze wilt gebruiken.

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je participatie­overeenkomst te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.