Maak in minuten jouw Modelbrief: Uitstel van betaling leveranciers

Dit document kost € 9 of 4 credits.
Bespaar met een abonnement.

Waarom uitstel van betaling leveranciers?

Het kan voorkomen dat je inkomsten door corona flink verminderd zijn en dat je in de problemen komt met het betalen van je leveranciers. Om financiële problemen of een faillissement te voorkomen kan het dan een goed idee zijn om uitstel van betaling te vragen bij je leveranciers en afspraken te maken over een betalingsregeling. Zo voorkom je extra incassokosten, rente of een schadevergoeding. 

Wat is belangrijk bij het vragen van uitstel van betaling? 


• Neem proactief en zo snel mogelijk contact op met je leverancier. Zo laat je zien dat je de problemen wilt aanpakken en actief naar een oplossing wilt zoeken. 

• Breng je financiële situatie goed in kaart voordat je naar een leverancier stapt. Als je weet hoe je er financieel voorstaat kun je concrete en betrouwbare afspraken maken met de leverancier over de betalingsregeling. Vergeet bij het in kaart brengen niet om ook je privé-situatie mee te nemen. 

• Doe eerlijk je verhaal. Als de leverancier zich beter in kan leven in jouw situatie is de kans op een positieve reactie veel groter. 

• Kom de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk na. Op het moment dat je een betrouwbare partij bent om afspraken mee te maken dan vergroot je de kans dat de leverancier ook in de toekomst afspraken met je wil maken. 

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je Modelbrief: Uitstel van betaling leveranciers te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.