Maak in minuten jouw Modelbrief: Getuigschrift Werknemer

Dit document kost € 9 of 4 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een Modelbrief: Getuigschrift Werknemer?

Wanneer een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, ben je als werkgever verplicht om een getuigschrift te verstrekken wanneer de betreffende werknemer hierom vraagt.  

Dit regel je allemaal met een Modelbrief: Getuigschrift Werknemer

Het is in principe een verklaring waarin een werkgever aangeeft dat de betreffende werknemer in dienst is geweest bij zijn of haar bedrijf. Een werknemer kan een werkgever 0m een getuigschrift vragen en deze gebruiken wanneer hij of zij gaat solliciteren bij een potentiële nieuwe werkgever. 

Wanneer wel of niet een getuigschrift afgeven?

Je hoeft als werkgever zijnde niet automatisch een getuigschrift af te geven. Wel ben je hiertoe verplicht wanneer een werknemer hierom vraagt. Doe je dit niet wanneer dat het geval is? Dan ben je als werkgever schadeplichtig. De kans is vaak groot dat een werknemer om een getuigschrift vraagt wanneer hij of zij ontslag neemt of ontslagen wordt. Dit komt doordat een getuigschrift eventueel kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Welke risico's loop je als ondernemer wanneer je een getuigschrift afgeeft?

Over het algemeen zitten er geen grote risico's aan het afgeven van een getuigschrift voor een werkgever. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen risico's aan verbonden zijn. Wanneer je als werkgever namelijk onjuiste informatie in het getuigschrift zet, ben je hiervoor aansprakelijk. Dit is een risico dat het afgeven van een getuigschrift met zich mee kan brengen.

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je Modelbrief: Getuigschrift Werknemer te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.