Maak in minuten jouw Modelbrief: Verzoek betaalpauze hypotheek

Dit document kost € 9 of 4 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een modelbrief betaalpauze hypotheek?

Als het door de coronacrisis onmogelijk is om je hypotheek te betalen, dan kun je een betaalpauze aanvragen bij jouw hypotheekverstrekker. Tijdens deze betaalpauze betaal je maximaal 12 maanden minder of geen aflossing en rente voor je hypotheek. Met de hypotheekverstrekker maak je afspraken om daarna de aflossingsachterstand weer in te lopen. 

Wat is er belangrijk als je een betaalpauze hypotheek aanvraagt?

 
Voorwaarden 
Als je een betaalpauze voor je hypotheek wilt aanvragen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De aanvraag moet gedaan worden tussen 12 maart en 30 juni 2021 en de betaalpauze gaat uiterlijk in op 1 juli 2021. Verder mag de betaalpauze worden afgesproken voor een maximum van 12 maanden en moet deze door de hypotheekverstrekker schriftelijk bevestigd worden. Mocht je een hypotheek afgesloten hebben bij een buitenlandse bank, familie of een bv, dan gelden er aanvullende voorwaarden.
 
Na de betaalpauze
Na afloop van de betaalpauze maak je met jouw hypotheekverstrekker een nieuw aflossingsschema. Hierin wordt ook de niet-betaalde rente meegenomen. Dit schema moet voldoen aan een aantal regels om ervoor te zorgen dat je recht blijft houden op hypotheekrenteaftrek. Jouw hypotheekverstrekker weet welke regels dit zijn. Verder mag het aflossingsschema niet langer duren dan de resterende looptijd van je hypotheek. 

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je Modelbrief: Verzoek betaalpauze hypotheek te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.