Maak in minuten jouw Modelbrief: Uitstel huur aanvragen

Dit document kost € 9 of 4 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een Modelbrief: Uitstel huur aanvragen?

Veel ondernemers kampen met een inkomensdaling als gevolg van de coronacrisis. Mocht je door deze daling je huur niet meer kunnen betalen, dan bestaat er een mogelijkheid om een betalingsregeling (of kwijtschelding) te treffen met je verhuurder. 

Belangrijk: Zet nooit zelf de betalingen stop. Je blijft als huurder gebonden aan het huurcontract en de bijbehorende plichten, zoals het betalen van de huur. Met deze modelbrief zorg je ervoor dat je de verhuurder schriftelijk vermeldt dat je in de financiële problemen zit en dat je een betalingsregeling wilt treffen.

Wat is er belangrijk bij de Modelbrief uitstel huur aanvragen? 

Contactpersoon
Vaak wordt in het huurcontract vermeld wie je contactpersoon is, als het gaat om huurzaken. Het is aan te raden om deze persoon contact op te nemen voor een betalingsregeling.

Tijdelijke huurverlaging
Mocht de verhuurder niet akkoord gaan met een betalingsstop of een kwijtschelding, dan is er ook een mogelijkheid om tijdelijk een huurverlaging (maximale looptijd is drie jaar) te bespreken. Na  deze looptijd mag de verhuurder de oude huurprijs in rekening brengen.

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je Modelbrief: Uitstel huur aanvragen te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.