Maak in minuten jouw Modelbrief: Aanvragen van uitstel van betaling bij de Belastingdienst in verband met Corona

Dit document kost € 9 of 4 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is bijzonder uitstel van betaling belastingen?

 Ben je ondernemer en heb je verminderde inkomsten door de coronacrisis? Dan is het een goed idee om bijzonder uitstel aan te vragen voor het betalen van belastingen. Uitstel is aan te vragen voor bijna alle belastingen. Gedurende de uitstelperiode betaal je de betreffende belastingen niet en daarna tref je een betalingsregeling met de Belastingdienst om je schuld in te lossen.

Dit regel je allemaal met een Modelbrief: Aanvragen van uitstel van betaling bij de Belastingdienst in verband met Corona

 
• Uitstel van betaling van belastingen kan worden aangevraagd via de website van de Belastingdienst. 
• Het uitstel kan worden aangevraagd tot en met 30 juni 2021. Als je al uitstel van betaling hebt dan is aanvraag van verlenging ook tot 30 juni 2021 mogelijk. 
• De uitstelperiode bedraagt in eerste instantie drie maanden. Na deze periode is het mogelijk om verlenging aan te vragen. 
• Als je het uitstel van betaling wilt verlengen worden er extra bewijsstukken gevraagd. Hieruit moet blijken dat de betalingsproblemen voornamelijk worden veroorzaakt door corona. 
• Voor de inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting vraag je in één keer uitstel aan. Uitstel van alle andere belastingen vraag je apart van elkaar aan. 
• De terugbetalingsregeling van de belastingen duurt tot uiterlijk 1 oktober 2024. Tot het einde van 2021 wordt 0,01% rente gerekend door de Belastingdienst. 

Wie gingen je voor?

Ik heb info ontvangen over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en heb naar aanleiding de verzekeringen afgesloten
Mayfield English
Ik heb het als heel positief ervaren. Ik heb contact gehad met Gerrits en Ebbers.
Diny Dekker
Partyplanner
Het is slim om te sparren met ervaren ondernemers. Zij weten hoe je een bedrijf winstgevend inricht. Het bespaart je een hoop geld en kopzorgen.
Ger Vogelaar
Vogelaars Participaties

Klaar om je Modelbrief: Aanvragen van uitstel van betaling bij de Belastingdienst in verband met Corona te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.